dimecres, 9 d’octubre del 2013

SENSE PIETAT

El dia 30 de maig, a " l 'Espai La Caixa" de Girona, dins l'obra social, la companyia de teatre amateur PLUS 65, sota la direcció de Victor Petit i amb el següent repartiment: Motse Cabarrocas, Josefina Espinosa, Josep Mª Busquets, Carme Pellicer, Montserrat Baquero, Pilar Alsina, Carles Sais, Maricreu Ariño, Maite Mont, Mª Carme Jansana, Myriam Arcadi, Diego Calderón, Rosa Nou i Mercè Viñas ( veu en off), totsells amateurs però amb una gran professionalitat.

SENSE PIETAT és una obra que es va fer al cinema " Doce hombres sin piedad". Es desenvolupa al voltant d'una taula i de fons com a decorat la catedral de Girona, molt adient per tenir els jutjats al davant. El tema va de jutjar l'assassinat d'un pare a mans del seu fill. Li clavà una navalla automàtica, causant-li la mort. Reunits els dotze personatges es passa a la votació. Al principi tots estan d'acord que el noi és culpable, sense importar-los que hi ha en joc la vida d'una persona. Uns perquè tenen pressa i altres per motius personals. Però a l'hora de la votació, un vota innocent. Aquest personatge poc a poc fa dubtar els altres i una de les proves principals és una navalla automàtica que se suposa que és única al mercat, però amb gran sorpresa per a tots, el defensor de la innocència, en treu una d'igual.
Aquí comencen molts dubtes amb altres fets que no s'han tingut en copte abans i que fan capgirar el veredicte i al final tots voten innocent.

Al teatre hi varen assistir unes dues-centes persones, van ser dues hores molt curtes gràcies al bon fer dels actors, que el meu entendre, toquen la professionalitat.
El públic els va premiar amb forts aplaudiments.

Josep Pla.  periodista de La Farga.